De flesta människorna vill ha rent runt omkring sig men många vill inte lägga tid på städning. Många företag väljer därför att anlita en städfirma som sköter företagets lokaler. Detta gör att de anställda ska kunna fokusera på det de är bra på och samtidigt vistas i en ren och städad miljö.

Vad ingår i städningen?

Kontorslokaler och toaletter är i första hand det som ingår i företagsstädning. Självklart kan man även komma överens om anslutande lokaler så som trappor och andra allmänna utrymmen mot ett tillägg. Prata med lokalvårdaren eller städfirman för att komma fram till vad som skall ingå och vad som passar just ditt företag.

Eget material eller städfirmans?

De flesta städfirmor vill använda sina städprodukter eftersom de då har full koll på processen och kan behålla sin städrutin på enklaste sätt. Precis som du och ditt företag är proffs på era verktyg och produkter, är städfirman proffs och vet hur de skall använda sina. Största anledningen till att investera i företagsstädning är för de flesta att slippa tänka på den biten, både själva städningen och städmaterialet.

Är du ett litet företag så har du kanske inte möjlighet att lägga så mycket pengar på en städfirma. Då skulle du kunna använda eget material och städa själv hälften av gångerna. Vill du ändå anlita en lokalvårdare som använder företagets material och produkter får du säkert en tillfredsställande städning. Men du skulle nog aldrig anlita t.ex. en snickare och lämna över din egna verktygslåda eller hur? Så låt proffsen sköta sitt jobb för bästa möjliga resultat.

Skapa en bättre arbetsplats för dina anställda

För att dina anställda skall kunna fokusera på sitt jobb krävs en bra miljö. Om det är stökigt och smutsigt på arbetsplatsen är det inte bara de anställdas fokus som kan påverkas utan även risken för sjukdomar ökar. Med många människor i samma lokaler är det ett måste att hålla rent och ha hög hygien för att kunna hålla verksamheten igång. Företagsstädning är ett sätt att skapa en behaglig och hållbar arbetsplats för dig och dina anställda.

Företagsstädning håller arbetsplatsen ren